City Skydive - Skydive tunnel te Utrecht

Skydive tunnel te Utrecht

Actiflow heeft het compleet technisch ontwerp opgeleverd voor 2 nieuwe skydive windtunnels

In opdracht van City Skydive in Utrecht heeft Actiflow het compleet technisch ontwerp opgeleverd voor 2 nieuwe skydive windtunnels, inclusief het monitoring & control systeem van de tunnels. Minimale turbulentie, uniforme luchtstroom, een indrukwekkende springervaring, efficiënte koeling en een laag energieverbruik waren onderdeel van de wishlist.

In 2 maanden tijd is er door Actiflow een eerste conceptontwerp opgeleverd van de tunnels. Binnen 6 maanden was ook het uitgewerkte ontwerp van de tunnelconstructie klaar, inclusief de specificatie van alle hardware. Tijdens de bouw hebben we de constructeur ondersteund en hebben we het monitoring & control systeem ontwikkeld, een systeem van zowel hardware en software om de status van de tunnels te visualiseren, de ventilatoren aan te sturen, alle klantgegevens en tunneloperaties bij te houden, en efficiënte noodprocedures mogelijk te maken.

Het resultaat is een systeem van meer dan 30 meter hoog, dat ongeveer 1000 m3/s aan lucht verplaatst en snelheden haalt van bijna 300 km/h, aangedreven door multi megawatt ventilatoren. Dit is duidelijk het grootste product dat we ooit hebben ontwikkeld.

Het City Skydive center in Utrecht is het 1e skydive center in de wereld met twee 14ft tunnels. Dit unieke gebouw is ontworpen door Elefant Architecten en zal door zijn vormgeving een mooie landmark worden met uitzicht over de Haarrijnse plas en de A2 (afslag Maarssen).