Ravo - Straatveegmachine

Straatveegmachine

Actiflow heeft hiervoor de luchtstroming door de straatveegwagen gesimuleerd, om vervolgens het werkpunt van de ventilator te vergelijken

Ravo, onderdeel van de internationale Fayat Group, is een Nederlands bedrijf met meer dan 50 jaar ervaring in de ontwikkeling en bouw van straatveegwagens. Deze wagens worden wereldwijd verkocht, en ook bij ons zorgen ze in vele steden voor onze schone wegen.

Een belangrijk onderdeel van een straatveegwagen is de ventilator die de onderduk creëert waarmee het vuil van de straat in de container op de wagen wordt gezogen. Ravo wilde graag van Actiflow horen of er nog verbeteringen mogelijk waren aan het ventilatorontwerp dat men al jaren gebruikte, en of de prestaties van de fan ook behaald konden worden met een aangepaste vormgeving die makkelijker in de auto paste.

Actiflow heeft hiervoor de luchtstroming door de straatveegwagen gesimuleerd, om vervolgens het werkpunt van de ventilator te vergelijken met de specificaties van de producent. Op basis van deze vergelijking werden de CFD simulaties gevalideerd. Vervolgens werd de luchtstroming door de ventilator en zijn behuizing in detail geanalyseerd. Op basis van deze analyse konden onmiddellijk enkele verbeterpunten worden geformuleerd.

In een tweede fase van het project heeft Actiflow het ontwerp van de ventilator aangepast, waarbij rekening werd gehouden met de wens voor aangepaste dimensies, en met de verbeterpunten geformuleerd in fase 1 van het project. Het resultaat was een nieuw ontwerp voor de ventilatoren en zijn behuizing, met de gewenste dimensies, en tegelijk met een verbeterde efficiëntie.

Gratis CFD Brochure

Ontdek de mogelijkheden van CFD simulaties. Wij sturen onze brochure gratis naar u toe.

Ontvang de gratis brochure >>