Nuon Solar Team - Nuna zonnewagen

Nuna - Auto op zonne energie

Het bereiken van een minimale luchtweerstand is cruciaal voor de performance van Nuna, een auto op zonne energie, ontwikkeld door studenten van de TU Delft.

Nuon Solar Team is een Zonneauto-raceteam van de Technische Universiteit Delft. Het team neemt deel aan de ‘World Solar Challenge’ (WSC), een drieduizend kilometer lange autorace op zonne-energie in Australië.

Het voertuig rijdt alleen op zonne-energie, met behulp van een kleine batterij als buffer, en bereikt snelheden tussen 70 en 120 km / h. Tijdens het evenement in Australië krijgen deze voertuigen een tijdelijke vergunning om op normale wegen tussen normaal verkeer te rijden en rijden ze onder de gebruikelijke verkeersomstandigheden. Als zodanig kan het als een plausibele mensenvervoerder worden beschouwd.

Actiflow Streamlines werkte met het Nuon Solar Team samen met het aerodynamische ontwerp van verschillende edities van de Nuna zonnewagen. Er is sinds de start van ons bedrijf een warme relatie geweest tussen Actiflow en Nuon Solar-team. Verschillende van onze medewerkers zijn alumni van het Nuon Solar Team, dit kan er iets mee te maken hebben.

Het perfectioneren van aërodynamische lichamen, het uitvoeren van iteratie na iteratie, maar ook met rauwe rekenkracht wanneer de ontwikkelingstijd begint op te raken. Als het gaat om zonnewagens, voelen we ons als vissen in het water.

Nuon Solar Team heeft de World Solar Challenge 6 keer gewonnen en is verder 2 keer als tweede geindigd, net na Tokai University. We zijn er trots op deel uit te maken van dit succesverhaal, en we hopen dat veel succesvolle  voertuigen zullen volgen.