LBP|SIGHT – Nieuwbouw The Rock te Amsterdam, Nederland

Nieuwbouw The Rock te Amsterdam, Nederland

LBP|SIGHT was betrokken als adviseur bij deze nieuwbouw, en heeft Actiflow gevraagd inzicht te geven in het klimaat in het atrium. Een uitgebreide CFD studie werd uitgevoerd voor verschillende weercondities en verschillende instellingen van het klimaatsysteem.

LBP|SIGHT is een ingenieursbureau op het gebied van bouw, ruimte en milieu, met specialistische kennis om slimme, innovatieve en vooral praktische oplossingen te ontwikkelen.

The Rock is ontworpen door de vermaarde architect Erick van Egeraat en maakt deel uit van de Zuidas Business District in Amsterdam. Het gebouw heeft een atrium van 90 meter hoog dat verschillende verdiepingen koppelt. Een grote façade uit glas geeft het atrium een extra open uitstraling, maar ook uitdagingen op het vlak van klimaatbeheersing.

LBP|SIGHT was betrokken als adviseur bij deze nieuwbouw, en heeft Actiflow gevraagd inzicht te geven in het klimaat in het atrium. Een uitgebreide CFD studie werd uitgevoerd voor verschillende weercondities en verschillende instellingen van het klimaatsysteem. Inblaaslocaties en luchtdebieten werden gevarieerd, temperatuurinstellingen werden aangepast en zowel actieve als passieve ventilatie werden getest. Alle relevante factoren maakten deel uit van de simulaties, zoals buitentemperatuur, zonnestraling, warmteproductie van apparatuur en van de aanwezige mensen in het gebouw.

Dankzij de simulaties van Actiflow kon voldoende zekerheid gegeven worden mbt het thermisch comfort in het atrium onder alle omstandigheden.