Kolmont Woonprojecten - Nieuwbouw residentie Zuidzicht te Hasselt, België

Nieuwbouw residentie Zuidzicht te Hasselt

In samenwerking met de B2Ai heeft Actiflow verschillende type windschermen ontworpen en het effect hiervan beschouwd in additionele simulaties.

Kolmont Woonprojecten is een Belgische ontwikkelaar met een duidelijke stedenbouwkundige visie om goede buurten te creëren waar het aangenaam is om te wonen, te werken en te ontspannen. Dit is onder ander uitgewerkt in de residentie Zuidzicht te Hasselt.

Residentie Zuidzicht is vormgegeven door architectenbureau B2Ai. Zij hebben drie bouwblokken ontworpen op een absolute toplocatie in Hasselt. De gebouwen zijn gelegen aan de Blauwe Boulevard met zicht op de jachthaven en omgeven door luxe boetieks, stijlvolle restaurants en gezellige terrasjes. De bouwblokken omvatten commerciële ruimten op de beganegrond, appartementen op de verdiepingen en diverse penthouses als kroon op het gebouw.

Deze penthouses beschikken over een groot dakterras met zwembad. Kolmont Woonprojecten heeft Actiflow gevraagd het niveau van windcomfort op deze dakterrassen te bestuderen. Het comfortabel kunnen gebruiken van deze buitenruimte kan significant beïnvloed worden door het lokale windklimaat.

Het lokale windklimaat is bestudeerd door middel van een windstromingsanalyse waarbij drie windrichting zijn bestudeerd die maatgevend zijn in zowel kans op optreden als snelheid. Deze analyse toonde aan dat maatregelen getroffen moeten worden om een comfortabel klimaat te kunnen garanderen. In samenwerking met de B2Ai heeft Actiflow verschillende type windschermen ontworpen en het effect hiervan beschouwd in additionele simulaties.

Bovengenoemde resultaten heeft de opdrachtgever aangewend als extra verkoopargument. Zo heeft Actiflow bijgedragen aan het comfort van de toekomstige bewoners en aan de waarde van de ontwikkeling.