Constant volumeregelaar

Constant volumeregelaar

Actiflow heeft een nieuwe mechanische regelklep ontworpen voor een range van debieten van 40 tot 200 m3/h.

Voor een Nederlandse klant heeft Actiflow een nieuwe mechanische regelklep ontworpen voor een range van debieten van 40 tot 200 m3/h. Onafhankelijk van het drukverschil over de klep, zal deze klep dus steeds een nagenoeg constante flow doorlaten, en dit op een passieve manier, zonder externe energietoevoer.

De klep heeft een bladveer direct op de as met 2 verschillende aanslagen. De gewenste volumestroom kan ingesteld worden door deze 2 aanslagen te verdraaien. De klep-as is 4 mm asymmetrisch voor een hoger regelmoment. De onbalans in gewicht van de klep door de asymmetrie is gecompenseerd zodat de klep in alle ori├źntaties hetzelfde gedrag heeft.

Tijdens dit project zijn alle fasen van de productontwikkeling doorlopen: analyse, conceptontwerp en functionele optimalisatie, inclusief prototyping. De uitontwikkeling voor productie en assemblage is door de klant zelf uitgevoerd.

Op basis van de testen met het laatste prototype hebben we aangetoond een regelnauwkeurigheid te behalen van 5 procent in de gewenste range (40 tot 200 m3/h).