KE Fibertec – Renovatie schaatsstadion Thialf te Heerenveen, Nederland

Renovatie schaatsstadion Thialf te Heerenveen, Nederland

KE Fibertec heeft Actiflow gevraagd om voor de renovatie van schaatsstadion Thialf het binnenklimaat inzichtelijk te maken.

KE Fibertec ontwikkelt, produceert en verkoopt luchtverdeelsystemen op basis van textieltechnologie. Het principe is om zorg te dragen voor een tochtvrije en gelijkmatige verdeling van de geklimatiseerde lucht via op maat gemaakte textiele luchtkanalen.

KE Fibertec heeft Actiflow gevraagd om voor de renovatie van schaatsstadion Thialf het binnenklimaat inzichtelijk te maken. Thialf is een internationaal gerenommeerd schaatsstadion, en het wil zijn reputatie van de snelste schaatsbaan ter wereld graag behouden. Dit is enkel mogelijk wanneer state-of-the-art technologie wordt gecombineerd met de bestaande infrastructuur.

Om de beste schaatscondities te creëren is het ventilatiesysteem een langrijke factor. Samen met KE-Fibertec heeft Actiflow een uitgebreide CFD studie uitgevoerd voor het ontwerp van de luchtstroming en de warmtehuishouding in het stadion. Dankzij onze gezamenlijke inspanning zijn we erin geslaagd lage temperaturen te creëren dicht bij het eis, optimale condities (temperatuur, luchtvochtigheid en CO2 gehalte) voor de atleten, en een comfortabel klimaat voor het publiek.

De studie van Actiflow heeft het mogelijk gemaakt om het effect van het maatwerk van KE Fibertec te visualiseren.

Gratis CFD Brochure

Ontdek de mogelijkheden van CFD simulaties. Wij sturen onze brochure gratis naar u toe.

Ontvang de gratis brochure >>