Interflow – Optimalisatie Flex OK

Optimalisatie Flex OK

In samenwerking met Interflow heeft Actiflow CFD simulaties ingezet om verschillende ontwerpconcepten te valideren en uiteindelijk het winnende concept te selecteren.

Als onderdeel van Koninklijke BAM Groep is Interflow een internationale en toonaangevende fabrikant van cleanrooms, operatiekamers, steriele bereidingsruimten en laminar flow units. Van ontwerp tot validatie heeft Interflow alle expertise in huis om de meest uiteenlopende projecten te realiseren. Onderdeel van het productengamma is de FLEX operatiekamer.

De Flex OK is een uniek modulair systeem waarin nieuwe wanden en een nieuw plafond inclusief ventilatie worden gecombineerd. Het ontwerp van de OK is gericht op een optimale gebruiksvriendelijkheid en luchtkwaliteit.

Om de gewenste luchtkwaliteit nabij het operatiegebied te realiseren wordt een uni-directionele luchtstroom opgewekt tussen het plenum, richting het operatiegebied, waarna het wordt afgevoerd naar de periferie en de luchtuitlaten in de wanden. Een dergelijke luchtstroom zorgt ervoor dat er geen contaminatie bij het operatiegebied komt. In samenwerking met Interflow heeft Actiflow CFD simulaties ingezet om verschillende ontwerpconcepten te valideren en uiteindelijk het winnende concept te selecteren.