ICTroom – Ontwikkeling ICTroom IMD

Ontwikkeling ICTroom IMD

Actiflow is door ICTroom gevraagd om CFD berekeningen uit te voeren om de werking van het klimaatsysteem binnen dit concept te valideren.

ICTroom is een bedrijf gespecialiseerd in het ontwerp en onderhoud van datacenters. Onderdeel van het portfolio van ICTroom is ICTroom’s Integrated Modular Datacentre of ICTroom IMD.

De ICTroom IMD is een schaalbaar, duurzaam en gestandaardiseerd concept voor het ontwerp en de realisatie van datacenters. Hierbij kunnen datacenters met een standaard toolkit worden samengesteld, waarbij circa 80 % van de componenten reeds ontworpen zijn en geprefabriceerd kunnen worden.

Een belangrijk onderdeel van deze toolkit is het klimaatsysteem. Deze dient de white spaces volledig te voorzien van gekoelde lucht met de juiste luchtvochtigheid. Actiflow is door ICTroom gevraagd om CFD berekeningen uit te voeren om de werking van het klimaatsysteem binnen dit concept te valideren. Het doel van de studie was om inzicht te verschaffen in mogelijke risico’s met betrekking tot de luchtstroom en het optreden van eventuele hot spots in verschillende operationele omstandigheden. Hierbij is onder andere gevarieerd in de aanwezige warmte belasting en daarnaast zijn verschillende noodscenario’s beschouwd.

Het gehele pakket van analyses is door ICTroom gebruikt ter onderbouwing van het concept.