BIESTERBOS - Nieuwbouw Pontkade NDSM te Amsterdam, Nederland

Nieuwbouw Pontkade NDSM te Amsterdam, Nederland

BIESTERBOS is een gepassioneerde, risicodragende vastgoedontwikkelaar uit Noord-Holland. Speerpunt is de aandacht voor beleving van de gebruikers en de omgeving.

BIESTERBOS is een gepassioneerde, risicodragende vastgoedontwikkelaar uit Noord-Holland. Speerpunt is de aandacht voor beleving van de gebruikers en de omgeving.

Een van de toonaangevende projecten is de nieuwbouw Pontkade gelegen in het hart van NDSM te Amsterdam. Deze locatie is gelegen nabij de pontaanlanding van dit transformatiegebied.

De ligging direct aan het IJ en onbeschut ten opzichte van de overheersende windrichting kan leiden tot relatief hoge windsnelheden nabij de nieuwbouw. Functioneel eist de omgeving van de nieuwbouw echter een gematigd windklimaat. Hierbij worden in de plint functies ondergebracht als winkels, creatieve bedrijvigheid en horeca. De bovengelegen appartementen zijn voorzien van balkons en ook de binnentuin dient comfortabel toegankelijk te zijn.

Actiflow heeft in opdracht van adviesbureau LBP|SIGHT en BIESTERBOS een windstudie uitgevoerd. Hierbij is in diverse fasen inzicht gegeven in windhinder en windgevaar op trottoirniveau en windcomfort op de balkons en ter plaatse van de binnentuin. In diverse varianten is onderzocht welke maatregelen effectief kunnen worden ingezet om het comfort in de binnentuin te optimaliseren.

Actiflow heeft zo een bijdrage gegeven van de beleving van de buitenruimte en hierdoor de waarde van de ontwikkeling.

Gratis CFD Brochure

Ontdek de mogelijkheden van CFD simulaties. Wij sturen onze brochure gratis naar u toe.

Ontvang de gratis brochure >>