Over ons

Over ons

De geschiedenis van Actiflow

Actiflow is opgericht in maart 2005 als spin-off van de Technische Universiteit Delft. Ons eerste project was de introductie van een actieve aerodynamische techniek in de auto-industrie. In de jaren daarna heeft Actiflow veel ervaring opgedaan in de autosector waar we samenwerkten met grote OEM’s bij de aerodynamische ontwikkeling van nieuwe automodellen en bij de optimalisatie van windtunnel experimenten.

Parallel aan onze activiteiten in de auto-industrie is Actiflow in 2007 gestart met het aanbieden van stromingsanalyses en adviesdiensten in vele andere industrie├źn zoals de bouwsector, de procesindustrie, de medische industrie en de hightech sector. Met name onze activiteiten in de bouwsector waren erg succesvol en kenden een sterke groei.

In 2014 werd besloten een apart team op te zetten dat zich zou focussen op stromingssimulaties in de bebouwde omgeving. Op deze manier is Actiflow bouw ontstaan. Terwijl Actiflow bouw zich kon focussen op onze klanten in de bouwsector, kon Actiflow streamlines zich focussen op advies bij productontwikkeling in andere sectoren.

Over de jaren heen is Actiflow uitgegroeid tot een gerespecteerde kennis- en ontwikkelingspartner voor klanten in verschillende sectoren. Ons team van experts zet dagelijks hoogwaardige kennis in gas- en vloeistofstroming om in helder advies voor de ontwikkeling en optimalisatie van producten, systemen en gebouwen.

Building Physics

Optimalisatie van luchtstroming voor comfort, veiligheid en duurzaamheid in de gebouwde omgeving

Streamlines

Analyse, ontwerp en optimalisatie van systemen en producten waarbij lucht- of vloeistofstromen een belangrijke rol spelen.

Team van experts

We zijn een projectorganisatie en we begrijpen dat we onszelf project na project moeten bewijzen.

Daarom hebben we een excellent team van ingenieurs met achtergrond in stromingsleer en CFD simulaties, gecombineerd met expertise in bouwfysica, productontwikkeling, meet- & regeltechniek, optimalisatie en prototyping. Om onze diensten te ondersteunen hebben we een uitgebreid computercluster en hebben we toegang tot externe testfaciliteiten.

Dankzij ons voortdurend intern onderzoek en onze goede relatie met de Technische Universiteit Delft, blijft Actiflow up-to-date en zijn we op de hoogte van de meest recente kennis, innovaties en technologie. Op deze manier garanderen we onze marktpositie en die van onze klanten.

Gratis CFD Brochure

Ontdek de mogelijkheden van CFD simulaties. Wij sturen onze brochure gratis naar u toe.

Ontvang de gratis brochure >>