Nuon Solar Team en Solar Team Eindhoven is wereldkampioen zonneracen!

12 oktober 2017

Het is ze gelukt! Het Nuon Solar Team en Solar Team Eindhoven zijn opnieuw wereldkampioen zonneracen! Het Nuon Solar team was onverslaanbaar in de Challenger Class met de Nuna9 en het Solar Team Eindhoven in de Cruiser Class met de Stella Vie.
In 4 dagen en 6 uur heeft het team met de Nuna9, 3000km afgelegd van Darwin tot Adelaide. Dankzij teamwork, strategie en het ontwerp heeft het team de eerste prijs behaald. Actiflow heeft geholpen het ontwerp zo aerodynamisch mogelijk te maken, wat vooral van pas kwam op de 3e en 4e dag van de race. Het weer was namelijk omgeslagen; veel wind en regen. Door het ontwerp kon de Nuna9 zelfs bij deze weersomstandigheden met weinig energie veel snelheid maken. Met een topsnelheid van 110 km/h heeft het Nuon Solar Team vandaag om kwart voor 7, Nederlandse tijd dus als eerste de finish gehaald.
Ook het Solar Team Eindhoven heeft deze afstand van Darwin tot Adelaide afgelegd, en was zelfs al voor de finish zeker van de eerste plaats. De zonne-gezinsauto werd namelijk beoordeeld op verschillende aspecten en was al onverslaanbaar voor de laatste race dag was aangebroken.
Als sponsor zijn we ontzettend trots op beide teams, van harte gefeliciteerd! 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en privacy regels